Emilie Nøss Wangen

CRM-teknologi: Just do it

CRM står for “customer relationship management” - og som navnet tilsier, så er en CRM-programvare et system for å håndtere kunderelasjoner. 

Overraskende mange norske bedrifter bruker fortsatt Excel-ark, notatblokk eller post-it for å holde styr på kundene. Dette kan fungere greit i noen tilfeller, men er både ineffektivt og bedriften blir fort veldig sårbar dersom en selger slutter.

 

Fra kundens perspektiv er relasjonen til selskapet alene, ikke til en samling av forskjellige mennesker og avdelinger.

 

Hvordan kommer vi i kontakt med kunden? Fikk kunden problemet sitt løst? Hvem var det kunden fikk hjelp av sist? 

 

Dersom teamet ditt ikke ikke har svarene - så er det kundene som lider. Teamet ditt trenger kontekst om kundens behov, ønsker og nåværende situasjon, slik at de kan fortsette samtalen der den slapp og levere en god kundeopplevelse.

 

Dette er noen av problemene som CRM-systemer er designet for å løse. Med et sentralt sted for å organisere alle detaljene til potensielle kunder og kunder, er det enkelt for alle i teamet ditt å få innsikt i virksomheten og statusen på kundeforhold.

 

Hvem bør bruke et CRM-system?

Har du en bedrift som har kunder, bør du bruke et CRM-system (HubSpot CRM er gratis, så her har du ingen unnskyldninger!) 

 

Når bør du implementere et CRM?

Desto tidligere du gjør dette for din bedrift, desto mindre er jobben. Ulempen med å vente er at informasjon blir fragmentert - og mengden informasjon er avgjørende for hvor krevende det blir å systematisere i etterkant. 

 

Det er mye enklere å implementere noe fra start, enn å måtte endre måten du og teamet jobber på etter hvert (og alle vet jo hvor utfordrende det kan være å implementere endringer i en bedrift).

 

Dersom du allerede har implementert et CRM-system, men ikke tatt høyde for et system som kan skalere for vekst, kan det også oppstå problemer. Derfor er det viktig å kartlegge behov nøye og legge klare fremtidsplaner før man går til innkjøp av et system.

 

Hvordan CRM går hånd i hånd med vekst

CRM er ikke bare en hygienefaktor for bedriften din, men kan også bidra til selskapsvekst. Systemet hjelper bedriften din med å samle, analysere og administrere data om hvert kontaktpunkt mellom kunden og deg. I tillegg til å kartlegge “pain points”, åpner dataen for personalisering i kommunikasjonen. Å formidle relevant budskap i riktig kanal og på riktig tidspunkt, er avgjørende for å bygge et sterkt forhold til kundene - og dette kan et CRM være behjelpelig med. 

Kontakt oss

Lyst på en kopp kaffe, og kanskje en ny venn?